Workshop om digitale undervisningsmaterialer

På denne workshop vil du blive præsenteret for den løsning, der er anvendt i projektet ’Tablets, Smartphones og Digitale undervisningsmaterialer til FVU og OBU undervisningen’ – og du vil selv komme til at lave digitale materialer.
Læs mere om workshoppen i beskrivelse længere nede.

Dato: Torsdag den 30. april
Tid: 14.00 - 17.00
Sted: På Sporet 8b, Aalborg

Program for dagen:

  1. Oplæg om projektet
  2. Gennemgang af platformen: opbygning, ide, redskaber (ex.  File Zilla, screen cast, Hot Potatoes, lydoptagelser)
  3. Eksempler på materialer
  4. Hands on - deltagerne lave selv materiale

Workshoppen er gratis.
OBS: Max 20 deltagere
Tilmeldingsfristen er 17. april

Klik her for at tilmelde dig workshoppen

Om workshoppen 
Workshoppen tager udgangspunkt i erfaringerne fra Det Regionale Udviklingsprojekt ’Tablets, smartphones og digitale materialer’. Formålet med projektet har været at give FVU og OBU undervisere mulighed for selv at lave og dele digitale undervisningsmaterialer. En forudsætning har været, at det skal være let tilgængelig og omkostningsfrit.

Med afsæt i dette har vi derfor oprettet en materialebank. Her er udvalgt forskellige værktøjer, der anvendes til at lave materialerne i – herunder: Word, Hot Potatoes, Google Site, FTP server, You Tube, Screencast-O-Matic. Udvalget af programmer til at lave disse værktøjer i er store, og vi har derfor begrænset os til de nævnte.

Workshoppen vil bestå af korte oplæg om digitale materialer og materialebanken. Herefter skal du selv arbejde med at oprette egne materialer på materialebanken. Målet med workshoppen er, at alle deltagere i løbet af 1½ time skal have lavet - og udgivet - eget digitalt materiale. På workshoppen vil vi naturligvis hjælpe og guide dig gennem processen.

OBS: Du skal selv medbringe PC (ikke tablets). Anvender du MAC skal du være  opmærksom på, at der ofte skal hentes specielle versioner til vores udvalgt programmer.

Før Workshoppen skal du hente og installere følgende programmer:

Klik her for at finde og downloade programmerne

Til workshoppen skal du have et oplæg klar, der præsenterer det undervisningsmateriale, som du ønsker at digitalisere - typisk som et Word dokument.

Alle deltager vil blive oprettet som forfattere på materialebanken.