Onsdag den 9. marts var Nordjysk Læse og Matematikcenter vært for matematikkonferencen: Matematikvanskeligheder - lad os tale om det!

Thumb _DSC_1701_1024

70 fremmødte undervisere fra alle dele af uddannelsessystemet – daghøjskoler, fængselsundervisere, folkeskoler, VUC'ere, gymnasier og læreruddannelser – fik gennem dagen fra forskellige synsvinkler inspiration og ideer til arbejdet med området.

Konferencen blev åbnet af forstander for VUC&hf Nordjylland Svend Madsen, der udtrykte sin glæde over at interessen for området er stigende, og at man indser betydningen af, at der tilbydes målrettet indsats over for de personer, der af en eller anden grund oplever, at vanskeligheder med matematik er en barriere i forhold til at gennemføre en uddannelse eller få tilknytning til arbejdsmarkedet.

Om formiddagen var der fælles oplæg. Bent Lindhart (UCSJ) fortalte om arbejdet og tankerne bag den talblindetest UVM har ønsket skal tilbydes fra 2018.

Thumb _DSC_1713_1024

 

Herefter fortalte Görel Sterner fra NCM Göteborg om intensiv undervisning i matematik inden Lene Østergaard fra AAU afsluttede formiddagen med et personligt og engageret syn på matematikvanskeligheder.

Thumb _DSC_1763_1024Thumb _DSC_1814_1024

Eftermiddagen var helliget workshop, hvor deltagerne kunne få praktiske ideer til arbejdet. Der var her mulighed for at høre om It- og matematik, undersøgende matematik, sprog og matematik samt matematik for talblinde.

Det var indtrykket, at konferencedeltagerne fik stort udbytte af dagen – og NLMC vil arbejde for, at matematikkonference bliver en årlig tilbagevende begivenhed

Se slides fra dagen her!